Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Αριστείδης Μούμογλου: Ο άγνωστος ρέκορντμαν του Ελληνικού μπάσκετ – Μικρό ιστορικό

Το κείμενο μας σήμερα είναι σχετικά με ένα σπάνιο και συνάμα άγνωστο ρεκόρ για το Ελληνικό μπάσκετ, κάτι που αγνοούν πολλοί, ακόμη και α...


Το κείμενο μας σήμερα είναι σχετικά με ένα σπάνιο και συνάμα άγνωστο ρεκόρ για το Ελληνικό μπάσκετ, κάτι που αγνοούν πολλοί, ακόμη και αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα.

Το ρεκόρ αφορά τον Αριστείδη Μούμογλου, που στις 13 Ιουλίου του 1972 κατάφερε και πέτυχε με την φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκη, 145 πόντους απέναντι στην ομάδα του ΒΑΟ (Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος), σε ένα παιχνίδι που τελείωσε 170-94. Αυτό που κάνει το ρεκόρ ασύλληπτο, ακόμη και στις μέρες μας, είναι ότι τα τρίποντα, τότε, δεν υπήρχαν!


Για χάρη στατιστικής να αναφέρω πως δεύτερη καλύτερη επίδοση κατέχει ο Παναγιώτης Γιαννάκης που σε αγώνα με την φανέλα του Ιωνικού σημείωσε 72 πόντους σε παιχνίδι ενάντια στον Άρη Θεσσαλονίκης στις 24/1/1981. Στο ίδιο ματς, ο αντίπαλός του, Νίκος Γκάλης, είχε σημειώσει 63 πόντους που είναι η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών. Στην τρίτη θέση είναι ο Παράσχος Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71 πόντους.

Προτού αναφερθώ σε ένα μικρό βιογραφικό για τον βετεράνο μπασκετμπολίστα θα ήταν ωραίο να αναφέρω μια από τις δηλώσεις που έκανε ο ρέκορντμαν, την επόμενη μέρα στον τύπο, όπου ανέφερε “το χέρι μου έπαθε αγκύλωση”!!



Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια