Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Η καταστροφή του όρους Pelee, η χειρότερη ηφαιστειακή καταστροφή του 20ού αιώνα

Η έκρηξη του Όρους Pelee ήταν η χειρότερη ηφαιστειακή καταστροφή του 20ού αιώνα. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, το ηφαίστειο αφανίζει  όλη την...


Η έκρηξη του Όρους Pelee ήταν η χειρότερη ηφαιστειακή καταστροφή του 20ού αιώνα. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, το ηφαίστειο αφανίζει  όλη την πόλη του Σαιν, της μεγαλύτερης πόλης της Καραϊβικής της Μαρτινίκας. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - και μόνο τρεις επέζησαν .

Σαιν Πιέρ λίγο πριν την έκρηξη του Όρους Πέλε


8 Μαίου 1902 στην πόλη Σαιν Πιέρ της Μαρτινίκα ένα γιγαντιαίο μανιταρώδες ηφαιστειακό σύννεφο καλύπτει το όρος Πέλε την ώρα που  οι κάτοικοι του νησιού γιορτάζουν την τοπική τους γιορτή της ανάληψης του Χριστού.

Το όρος Πελέι ξεσπά


Μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα ολόκληρη η πόλη ισοπεδώνετε  ολοκληρωτικά  απο το πυροκλαστικό κύμα το οποίο μεταφέρει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1000 βαθμούς Κελσίου .Οι άνθρωποι κάηκαν τόσο γρήγορα που δεν αισθάνθηκαν ούτε καν πόνο .




Επιζώντες της χειρότερης ηφαιστειακής καταστροφής το 20ου αιώνα ήταν μόλις 3 άνθρωποι .




Ένα κορίτσι ηλικίας δέκα ετών, με το όνομα Havivra Da Ifrile, ο Léon Compère-Léandre ο οποίος έχει καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα αλλά κατάφερε να γλιτώσει και ένας κρατούμενος ο οποίος είχε οδηγηθεί την ίδια ημέρα σε μία τσιμεντένια απομόνωση των φυλακών της περιοχής ο Louis-Auguste Cyparis.





Δεν υπάρχουν σχόλια