Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Μέγαρο Παπούδωφ


Το μέγαρο Παπούδωφ βρισκόταν στην γωνία που σχημάτιζαν η Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Πανεπιστημίου απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. 

Ανήκε στον Αριστείδη Παπούδωφ για τον οποίο λίγα είναι γνωστά διετέλεσε όμως πρόεδρος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και υπήρξε ομογενής με στενές σχέσεις στη Ρωσία και την Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά ήταν μια διώροφη έπαυλη που κατασκευάστηκε γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, όμως αργότερα στο κτίριο προστέθηκαν επιπλέον όροφοι και πήρε τη τελική του μορφή μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Τότε προοριζόταν για πριγκιπική κατοικία του διαδόχου Γεωργίου και της πριγκίπισσας Ελισάβετ της Ρουμανίας όμως ο γάμος απέτυχε και πήραν διαζύγιο όσο βρίσκονταν στην εξορία.

Πoυλήθηκε τελικά στον εύπορο επιχειρηματία Ν. Αθανασούλη και μετά το θάνατό του το κτίριο πέρασε στα χέρια του ελληνικού δημοσίου. 

Κατεδαφίστηκε μετά από πολλές αλλάγες χρήσης τον Ιούλιο του 1971 και πέρασαν αρκετά χρόνια ώσπου να κατασκευαστεί στη θέση του το Astir Palace βάσει σχεδίων των Ι. Βικέλα, Εμμ. Βουρέκα, Κ. Δεκαβάλλα και Σ. Μολφέση.  Στις μέρες μας στην πολυόροφη πολυκατοικία στεγάζονται γραφεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου