Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Πολ Γκογκέν

  Ο σπουδαίος Γάλλος ζωγράφος Πολ Γκογκέν πέθανε σε ηλικία 55 χρόνων στις 8 Μαΐου του 1903 στα νησιά Μαρκεζας στη γαλλική Πολυνησία.  Ο Γκογ...

 


Ο σπουδαίος Γάλλος ζωγράφος Πολ Γκογκέν πέθανε σε ηλικία 55 χρόνων στις 8 Μαΐου του 1903 στα νησιά Μαρκεζας στη γαλλική Πολυνησία.  Ο Γκογκέν που αρχικά ήταν υπάλληλος Τράπεζας αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό του στην τέχνη μετά τη συνάντησή του με τους Καμίλ Πισαρό και Πολ Σεζάν. 

Συνδέθηκε Επίσης με το Βαν Γκογκ στο Παρίσι.  Αλλά το ταξίδι του στη Μαρτινίκα το 1887 ήταν μία αποφασιστική εμπειρία γιατί τον βοήθησε να ανακαλύψει τα εκπληκτικά χρώματα των τροπικών τόπων και να εκτιμήσει την αξία της φυσικής ζωής της πρωτόγονης κοινωνίας.



Ο Γκογκέν δημιούργησε ένα νέο αριθμό γνωστό ως  "συνθετισμός" στον οποίο εικόνα αποτελεί από κοντινά μέρη που διακόπτονται από μαύρες γραμμές. . Η τεχνική αυτή φαίνεται καθαρά στο έργο του Καλημέρα κύριε Γκογκέν το 1889. Ο Γκογκέν αποσπάστηκε από το ιμπρεσιονιστικό παρελθόν και έδωσε στα έργα του χρώμα σχήμα που να εκφράζουν ιδέες.

Το 1891 άφησε την οικογένειά του για να πάει στην Ταιτή όπου κοινοποίησε την τεχνοτροπία του εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία του κατά της κοινωνικής αδικίας στα νησιά των νοτίων θαλασσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια