Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Σεπτεμβριανά 1955: η οριστική εξόντωση του ελληνισμού στην Πόλη!

Μετά απο την γενοκτονια των Ελλήνων το 22, την δήμευση των περιουσιών τους, τα τάγματα εργασίας και την καταφωρη καταπάτηση των δικαιώμα...


Μετά απο την γενοκτονια των Ελλήνων το 22, την δήμευση των περιουσιών τους, τα τάγματα εργασίας και την καταφωρη καταπάτηση των δικαιώματων τους, οι Έλληνες της Πόλης κατόρθωσαν την περίοδο 1947-1955 να ανθίσουν και πάλι οικονομικά και πολιτισμικά.

Μοιραίο λάθος....

Ο τουρκικός όχλος, καθοδηγούμενος από πράκτορες της τουρκικής κυβέρνησης, εξαπολύει μανιωδη επίθεση εις βάρος της ελληνικής κοινότητας στην Πόλη, με αφορμή δήθεν βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Κεμαλ στην Θεσσαλονίκη, η οποία όπως απεδείχθη εκ των υστερων ήταν τουρκική προβοκάτσια.
Κατα την επίθεση, η οποία διήρκεσε πάνω από εννέα ωρες, καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή.
Επίθεση δέχτηκαν και ένας μικρός αριθμός αρμενικών και εβραϊκών περιουσιών, ορισμένες αρμενικές εκκλησίες και μια εβραϊκή συναγωγή.






Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογενείας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200.

πηγή: https://www.facebook.com/thegreekempire/posts/826258037580347

Δεν υπάρχουν σχόλια