Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Αποτυγχάνει πραξικόπημα του Χίτλερ (Α' μέρος)

Με την ονομασία Πραξικόπημα της μπιραρίας (beer hall putsch) έμεινε στην Ιστορία το (αποτυχημένο) πραξικόπημα που αποπειράθηκε ο Χίτλ...


Με την ονομασία Πραξικόπημα της μπιραρίας (beer hall putsch) έμεινε στην Ιστορία το (αποτυχημένο) πραξικόπημα που αποπειράθηκε ο Χίτλερ στο Μόναχο το 1923 για την ανατροπή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την κατάληψη της εξουσίας στην Γερμανία από τον ίδιο και τους εθνικοσοσιαλιστές του Κόμματός του.

Το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου 1923 και ενώ ο Γκουστάβ Φόν Κάρ έδινε μία διάλεξη σε ένα εστιατόριο του Μονάχου σε συγκέντρωση μελών του κόμματος του (μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας Χάνς φόν Σαισερ) εισέβαλε ο Χίτλερ με οπαδούς του μέσα στη αίθουσα πυροβόλησε στην οροφή για να επικρατήσει ησυχία και κήρυξε  έκπτωτες τις κυβερνήσεις του κράτους της Βαυαρίας και του Ράιχ. Ο Γκουστάβ φόν Κάρ και ο Όττο φον Λόσοβ ξαφνιάστηκαν απο τα γεγονότα . Ο Χίτλερ τους συνάντησε αργότερα σε μία διπλανή αίθουσα και προσπάθησε να τους πείσει να κάνουν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Βερολίνου. Ο Στρατηγός Έριχ φόν Λούντεντορφ μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό αναγκάστηκε να συμπαραταχθεί με την εσπευσμένη επιχείρηση που πρότεινε ο Χίτλερ το ίδιο δε έπραξαν και οι Κάρ κα Λόσοβ και Σάισερ για να αλλάξουν όμως γνώμη μετά την απομάκρυνση τους από το εστιατόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια