Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Οι τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ

Άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ και της ερωμένης του Εύα Μπράουν, καθώς κα...


Άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ και της ερωμένης του Εύα Μπράουν, καθώς και την αλήθεια πίσω από την αποστολή του Ρούντολφ Ες για την αποστολή σύναψης ειρήνης με τη Βρετανία φέρνει στο φως βιβλίο που έγραψε ο άνθρωπος που βρήκε τον Φύρερ νεκρό.

Η συλλογή φωτογραφιών που ανήκει στον σωματοφύλακα του Χίτλερ, Rochus Misch, μέσα στο βιβλίο προσφέρει μία μοναδική ματιά στην ιδιωτική ζωή του Ναζί δικτάτορα και των ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον Χίτλερ και τη Μπράουν μαζί με άλλους να χαλαρώνουν στην ταράτσα του σπιτιού του δικτάτορα στο Μπέργκχοφ. Οι λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών του Χίτλερ, αλλά και πολλά στοιχεία της ιδιωτικής του ζωής περιγράφονται στο βιβλίο του Rochus Misch «Ο τελευταίος μάρτυρας του Χίτλερ»

Σημειωτέον, ότι ο Misch πέθανε στο Βερολίνο σε ηλικία 96 ετών, το 2013.

Ο εκδότης του βιβλίου, Martin Mace, είπε ότι στις 30 Απριλίου του 1945, ο Rochus Misch βρισκόταν σε ένα κρησφύγετο του Χίτλερ, όταν έλαβε ένα μήνυμα από τον στρατάρχη του Γ' Ράιχ, Βίλχελμ Κάιτελ.

Το μήνυμα έλεγε ότι είχε αποτύχει να σπάσει τον σοβιετικό κλοιό του Βερολίνου και ότι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρισκόταν πολύ κοντά και ήταν ταυτόχρονα αναπόφευκτο.

«Λίγο μετά ο  Misch άκουσε τον Χίτλερ να μιλά χαμηλόφωνα με τον Μπόρμαν και άλλους. Κοίταξε και είδε τον δικτάτορα να μπαίνει σε ένα δωμάτιο και την Εύα να τον ακολουθεί», ανέφερε ο Mace. «Είδε τον Otto Günsche, υπασπιστή του Φύρερ να κλείνει την πόρτα πίσω από το νιόπαντρο ζευγάρι. Ο Güsche είπε στον Misch ότι το αφεντικό δεν θέλει να τον ενοχλήσει κανείς».

Ο Χίτλερ αντάλλαξε μια χειραψία με τον Günsche και του είπε πως όλοι οι στρατιώτες είχαν απελευθερωθεί από τον όρκο της πίστης τους. Ο Χίτλερ είχε ήδη πει στον υπασπιστή του πως δεν ήθελε να κακοποιηθεί δημόσια, όπως είχε ήδη γίνει με το πτώμα του Μουσολίνι και πως ήθελε να το κάψουν. Αυτό είχε ήδη κανονιστεί από τον Günsche και έναν άνθρωπο των SS. Όλοι στο κρησφύγετο περίμεναν νευρικά. Τότε, επικράτησε μια αναταραχή. Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και ο Misch κοίταξε μέσα», συμπληρώνει ακόμη ο εκδότης.

Ο Misch είπε στον εκδότη: «Το βλέμμα μου έπεσε πρώτα στην Εύα. Καθόταν με τα πόδια τεντωμένα και το κεφάλι της έγερνε προς τον Χίτλερ. Τα παπούτσια της ήταν κάτω από τον καναπέ. Δίπλα της... ο νεκρός Χίτλερ. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, σα να κοιτούσαν, το κεφάλι του έπεφτε ελαφρώς προς τα μπροστά».




Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 1939, ο Rochus Misch είχε την πρόταση να μπει στην ομάδα σωματοφυλάκων του Χίτλερ. Υπηρέτησε μέχρι το τέλος του πολέμου ως σωματοφύλακάς του, ως μεταφορέας αλλά και νοσοκόμος του, πριν τελικά προαχθεί σε επικεφαλής των επικοινωνιών.

Από την στενή του επαφή με τον δικτάτορα των Ναζί, ο Misch μπορούσε να παρατηρεί πολλά πράγματα και θεωρούσε πως ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν ήταν εραστές πολύ πριν αυτό γίνει και επισήμως γνωστό.

«Για παράδειγμα, την Εύα σύστηναν στο προσωπικό και τους επισκέπτες ως η οικονόμος του σπιτιού, ωστόσο το δωμάτιό της και αυτό του Χίτλερ είχαν κρυφές πόρτες που επικοινωνούσαν. Πολύ γρήγορα, ο καθένας είχε σχηματίσει την δική του άποψη για τη σχέση τους», αναφέρει ο σωματοφύλακας.

Ο εκδότης του βιβλίου τονίζει ακόμη πως ένα βράδυ, «ο Misch είδε την Εύα με ένα "αραχνοΰφαντο νυχτικό" στον ξενώνα, ενώ πήγαινε για να παραδώσει κάποια δέματα στον Φύρερ. Η Εύα έβαλε το δάχτυλο στο στόμα της, σαν να του έλεγε να μην πει τίποτα».

«Ο Misch βγήκε σχεδόν τρέχοντας από το δωμάτιο, όντας σίγουρος πως θα απομακρυνθεί από την φρουρά του Χίτλερ όμως η Εύα, όπως αποδείχθηκε, δεν είπε τίποτα για το περιστατικό στον δικτάτορα», λέει ο εκδότης, ο οποίος ακόμη τονίζει πως ο Misch άκουσε τόσο την Εύα Μπράουν, όσο και την Μάγδα Γκέμπελς, σύζυγο του Υπουργού Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας, Γιόζεφ Γκέμπελς, να δηλώνουν αποφασιστικά πως θα πεθάνουν μαζί με τους αξιοσέβαστους συζύγους τους.

Ο σωματοφύλακας ακόμη επιβεβαιώνει πως ο Ρούντολφ Ες δεν είχε την άδεια του Χίτλερ για να μεταβεί στην Αγγλία και να διαπραγματευτεί τους όρους της παράδοσης της Γερμανίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια